▹ Bröllop

Vision, budget, prioriteringslista – och vigselringar

Idag har vi varit inne i stan och rekat ringar och pratat bröllop. Hur mysigt? Fick ett glas cava i handen inne på Nobis Hotel och stod sedan och pratade med en representant från Vanbruun i typ tjugo minuter. Klämde och kände på ringar, testade olika modeller och fick se ”min” ring igen. Som jag längtar tills den kommer nu.

Min förlovningsring är ganska stor och väldigt vacker för sig, så jag vill helst inte ha en vigselring som tar över. Men samtidigt gillar man ju diamanter, hehe… Vill inte ha en ring som drunknar, men inte någon som tar över helt heller. Otroligt svårt. Den jag fastnade för kostade dock 100 000 kr, HAHA – det händer INTE kan jag tala om.

Den modell min förlovningsring är i + ett mindre alliansband under. Det blir dock inte denna. Tror jag. 🙂

Vi ska ju inte köpa någon ring ännu utan först om cirka två år, men det var kul att få lite inspiration. Efteråt gick vi till Eataly och satte oss i deras bar med ett varsitt glas. Snackade om vad vi har för vision och prioritering för bröllopet. Vad vi vill ha för stämning under vigseln, under middagen, vad vi tycker är viktigt osv… Det blev ganska tydlig att vi hade behövt ha med oss datorn för att visa bilder när vi skulle förklara något, för när jag sa typ ”shots” och tänkte ”rolig grej” såg Jocke framför sig hur hela middagen blev en brölig krökfest. Hehe. Så vill vi ju inte riktigt ha det.

När vi kom hem drog jag upp datorn på tv-skärmen och så gick vi igenom prioriteringslistan vilket ändå gick ganska smidigt. Det var kanske 3-4 saker vi fick diskutera kring, men överlag var vi väldigt ense.

När vi sedan hade en lista av vad det är vi prioriterar högst (dvs också vill lägga mest pengar på) så skulle vi fylla i budgeten. Jag har försökt få med ALLA utgiftsposter, små som stora. Alltså tänk er detaljer som portoavgift för Save the Date-kort… Men vad kostar en bröllopstårta? Hur mycket vill vi lägga på en lokal? Det är galet svårt att veta vad saker och ting kostar utan att få en offert, så vi googlade så mycket vi kunde och utgick från det.

Efter 3/4-delar av budgeten behövde vi vila lite, så vi tar resten imorgon. Det är så lätt att antingen bara välja en summa som ”låter bra” alternativt att gruppera ihop flera utgifter, men då skjuter man sig själv i foten. Det bästa är att göra grovjobbet i början, göra research och sätta en summa som är så lik som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *