▹ Bröllop

Gästlista till bröllopet

Hej på er,

Dagen har gått i ett, men det kan inte bara vara jag som framåt kvällen räknar ner timmarna tills det är nattning… Hehe. Jag har lite egentid nu medan Jocke nattar Frans och den här tiden är guld värd. Om det är kris och panik i sovrummet byts vi av, men oftast är det faktiskt Jocke som tar alla nattningar själv. Och det är underbart, jag behöver den här tiden efter en hektisk dag. Idag grät jag t o m två gånger, antar att många småbarnsmammor känner igen sig då och då.

Hur som helst så håller jag på att bröllopsplanera varje dag nu. När jag får upp ögonen för något så går jag oftast helhjärtat in i det under en period för att sedan låta intresset svalna och hetta till för något annat. Just nu är det bröllopet som är det roligaste och då passar jag på att vara produktiv.

Jag söker efter all möjlig inspiration och snubblade över ett inlägg där bruden beskrev hur hon och hennes fästman resonerar kring gästlistan. Tycker alltid att gästlistan är lite svår, även vid vanliga födelsedagsfester. Ofta sitter folk i ”kluster” med andra och det kan kännas lite elakt att inte bjuda alla. Samtidigt är ett bröllop en så speciell händelse, det är en intim stund där egentligen bara ens nära och kära ska vara med. Anser jag! Vet ju att i vissa kulturer ser man annorlunda på det, läste Nina Campionis inlägg om att det i Italien är vanligt att bjuda in typ hela byn – haha. Som sagt, det är olika hur man ser på det! Och jag tror att man i ett sånt fall mer eller mindre betalar för sitt eget kuvert? Något som vet? Vore intressant att höra!

Men förutom detta så är också bröllopet en otroligt stor kostnad för många. En bröllopsgäst kostar ofta några tusenlappar, så givetvis vill man välja med omsorg. Låter kanske hårt, men jag tror de flesta av er förstår mig.

Vi har inte satt vår gästlista helt än, det gör vi nästa år. Den är flytande till viss del, relationer kan både påbörjas och avslutas så vi får se. Men jag tyckte bilden ovan var en bra måttstock.

Till syvende och sist är det ju vårt bröllop! ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *