bogsta by lokal
▹ Bröllop

Bröllopslokal – tillbaka på ruta 1

Det känns lite som att vi är tillbaka på ruta 1 nu. Vi har nämligen börjat diskutera prioriteringar igen. Från början var vi iofs lite väl liberala och satte prioritering 1 på säkert 1/3 av hela listan, haha. Det går ju INTE… Det slutade i att vi satte prio 1 på tre saker; lokal, fotograf och videograf.

Men det stämmer ju inte riktigt egentligen, för vi tycker ju samtidigt att fri bar är superviktigt för våra gäster. Och vi vill helst bjuda hela släkten + våra vänner. Vilket innebär att det blir väldigt många människor, väldigt mycket alkohol och väldigt dyrt – om vi prioriterar att ha en fin lokal. Det är få tjusiga lokaler som tillåter egen dryck. Istället har en del tjusiga lokaler ”all inclusive”-kuvert med fri bar, men det gör istället att priset per gäst blir väldigt högt och helt plötsligt har vi spenderat hela vår bröllopsbudget utan att ens börja titta på brudklänning, smoking och vigselring. Så vill vi prioritera en tjusig lokal + alkohol behöver vi banta gästlistan. Men det vill vi ju helst inte göra…

Jag vill också vara säker på att vi bara lägger pengar på det vi tycker är viktigt. Hos en lokal vi tittade på nyligen gav mannen förslag på en stjärnkrögare som kunde stå och brassa på käk kvällen innan och vad som skulle kunna göras under bröllopsmiddagen. Jag och Jocke ba… ”Nja vi vill inte ha fine dining precis, utan kanske burgare på fredagen och väldigt low key på lördagsmiddagen – det är inte maten som är prio hos oss”. Kan man inte få låna en fin lokal och sköta allt själv ändå?! Haha. Vi har en del krav som vi inte vill tumma på, men det känns nästan omöjligt… Jag vill inte nöja mig heller!

Jaja, är det något jag har lärt mig så är det att såna här ”rundgångar” tillslut brukar landa i det rätta. Man får testa sig fram och så småningom hittar vi vad våra riktiga prioriteringar är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *