▹ Bröllop

Bröllop: Måste man..?

Jag är fast besluten om att inte deppa ihop över att vi inte kommer dit vi vill gällande vårt bröllop.

Vi har en summa som vi inte vill överskrida men bilden vi har i huvudet av själva bröllopet stämmer inte riktigt överens med den prislappen, hehe… Vi velar verkligen fram och tillbaka mellan vissa prioriteringar. Dessa tankar rör sig i mitt (vårt) huvud just nu:

 • Måste man bjuda ALLA? Hela släkten? Alla vänner? Vart drar man gränsen? Jag tror många kan känna igen sig i att det ÄR svårt att bestämma vart man ska dra den magiska gränsen. Varje kuvert kostar ändå en del, och även om man vill kunna bjuda alla man någonsin tyckt gott om kanske inte (definitivt inte) ekonomin tillåter det.
 • Bröllopstårta, tycker vi verkligen det är viktigt? Eller kan vi lösa något liknande på annat sätt? Om vi har trerätters så har man ju redan ätit efterrätt…
 • Brudskor. De kommer ju knappt att synas… Inte direkt så att jag använder vita eller beiga skor särskilt ofta heller.
 • Videograf. Jag tycker det är prio 1, Jocke not so much. Men jag ska inte sticka under stolen med att det är en hög kostnad.
 • Tack-presenter. Vi har tre familjer + brudfölje, kommer landa på cirka 30 personer som vi vill tacka på något vis. Hur gör vi det utan att det blir runt 15 000 kronor (vilket vi hade budgeterat för först)!?
 • Brudbil. ALLTSÅ? Det här känns som en så otroligt onödig kostnad! Skulle lätt kunna ta en Uber Black istället för en vintagebil ju.
 • Trerätters. Kan vi inte köra sharing-stil? Buffé? Eller vad ”BÖR” man ha!? (Jag vet, hör hela tiden ”ni gör det NI vill” men ni vet…)
 • Serveringspersonal. Kan vi inte hyra in några vänner till brorsan som kan fylla på vin och stå i baren?..

Vi KOMMER få ihop det. Jag vägrar tänka att det inte går.

2 kommentarer

 1. Lite tankar från en som gifte sig för lite mer än 4 år sen 🙂

  – bjuda alla? Nej verkligen inte. Försök hitta en avgränsning ni är bekväma med. Vi prioriterade mycket kompisar då vi ville ha fest med drag i 🙂

  – Bröllopstårta som avslut på trerätters är stor risk för att det blir överdrivet mycket mat och att mycket tårta slängs. Hade kört buffé + tårta eller trerätters utan tårta. Eller kanske tårta som tredje rätten på trerätters.

  – brudskor med dyr prislapp är totalt onödigt. Syns ej, blir ofta förstörda och gillar man inte ens vitt/beige på skor finns inte direkt något användningsområde efteråt.

  – videograf låter MAGISKT. Vi satsade mycket pengar på fotograf ej ångrat en sekund.

  – tack-present. Aldrig hört om? Är det vanligt hos er?

  – brudbil. Inga kommentarer då vår lokal låg bredvid kyrkan.

  – serveringspersonal. tänker att det är viktigt att det finns men att det ej spelar så stor roll vem? Brorsans vänner låter som en fantastisk idé.

  1. Älskar att du har gett din input på samtliga punkter, värdefullt!! 🙂 Tack! Tack-present vet jag inte om det är vanligt eller inte men vi känner ändå att vi vill tacka de som har hjälpt till innan, under och efter bröllopsdagen… Men det behöver ju inte vara ”värsta grejen” heller. Kanske en middag eller så. Låter f ö så smidigt att ha kyrkan bredvid lokalen och slippa brudbil. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *