▹ Bröllop

Nästa steg i bröllopsplanen + wedding blues

En sak jag har tänkt på den senaste tiden är så kallade ”wedding blues”. För många som planerar ett bröllop in i minsta detalj kan det kännas tomt när den dagen är över och man står lite handfallen och undrar ”vad händer nu?”. ELLE har skrivit en artikel om ämnet.

För mig och Jocke som förlovade oss, väntar bebis och kommer gifta oss inom loppet av drygt två år så kan jag känna att det minst sagt händer mycket på kort tid. Det är tre underbara händelser, så inget negativt med det. Men jag som är som jag är kommer definitivt att märka av förändringen när den här perioden är över. Troligtvis känna mig lite nedstämd och undra över vad jag ska lägga ”all” min energi och kreativitet på. Jag menar, jag är dagligen inne i vårt bröllopsdokument och rekar. Skriver upp alltifrån små detaljer som inte ska glömmas bort till att fundera över roliga festidéer. Jag har redan skapat en hemsida, ett utkast på Save the date-kort och kryssat för saker som i vår planeringsfil inte ska vara klara förrän nästa vår. Det här är bland det roligaste jag vet, ärligt talat.

Men för den sakens skull så är wedding blues ingenting jag tänkte ”förbereda” mig på eller så, ville bara skriva ut att jag reflekterar över det som vilket annan sak som helst.

Men tillbaka till bröllopsplanerna. Jag tror jag har skrivit 2-3 (kanske t o m 4?!) gånger att vi börjar närma oss något. Och det HAR vi ju… Alla dessa ”nu har vi nog satt en plan!”-skriverier som mynnat ut i att det INTE blir den planen har ÄNDÅ gett oss en fingervisning om vad det är vi vill. Ett visst tema, antalet gäster, prioriteringar, inrikes/utrikes, brudfölje.

En bekant skrev till mig att tillslut får man bara bestämma sig för något och köra på det. Lite som när man ska köpa ny bostad, man kan inte hänga på Hemnet när man har kritat på kontraktet enbart för att se om det kommer några nya bostäder man missar.

Nej, nu har vi bestämt oss. Och det känns så jävla kul! Jag skulle vilja säga att det är lite annorlunda från gemene svensk bröllopsstil (bröllopslokal?) eftersom jag inte hittar några direkta träffar när jag googlar på det. Men i övrigt kommer det bli väldigt VI och det är precis så vi vill att det ska kännas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *