▹ Bröllop

Checklista bröllop – 1,5 år kvar

De allra flesta brudpar har nog någon form av checklista inför den stora dagen. Så också vi! Jag började knåpa ihop den redan samma sommar som vi förlovade oss (2019) och idag är den oerhört detaljerad och innehåller i princip allt vi behöver göra inför vår bröllopsdag. Låt oss titta på vad vi ska göra nu, med 1,5 år kvar.

Fullt medveten om att många brudpar inte alls har 1,5 år på sig att planera sitt bröllop (eller som vi, som suttit sedan 2019 och ändrat, ångrat och tänkt om, hehe). Jag har ärligt talat suttit på mina händer för att inte göra klart allt redan nu. Eller ska jag vara ärlig så kommer jag nog ha svårt att se det som färdigplanerat även dagen innan – jag tycker man kan förbättra saker in i det sista och det är nog en av de saker jag kommer ha svårast med nästa sommar. Att släppa kontrollen och bara hänga med.

Okej, här är checklistan för 18 månader innan bröllopsdagen:

✓Göra budget (ärligt talat har vi justerat budgeten flera gånger, men nu har vi landat i en budgeten och anpassat bröllopet därefter – istället för tvärtom, hehe)
✓ Boka bröllopsfotograf (det gjorde vi redan för 1,5 år sedan!)
✓ Sätta ansvar och förväntningar på brudföljet (viktigt när vi frågar tänker vi, att de får veta vad vi förväntar oss! T ex förväntar jag mig att mina brudtärnor vill följa med och testa brudklänning med mig samt hjälpa till dagen innan.)
✓ Betala 1 av 3 fakturor för bröllopsfotograf
✓ Sätta upp en URL för bröllopshemsida (inte ett måste så här tidigt men jag ville börja lägga in info, testa designer osv)
✓ Sätta vision för bröllopet (i början skrev vi ner detta, men nu har vi pratat igenom bröllopet så många gånger att vi har en tydlig vision kring hur vi vill ha vår bröllopshelg)
✓ Bestämma vigsellokal
✓ Bestämma festlokal
✓ Bestämma datum (den här var klurig, men nu har vi landat i vårt datum!)
✓ Signera avtal med fest- och vigsellokal
– Betala handpenning på kuvertavgiften för lokalen
– Signera uppdaterat kontrakt med bröllopsfotograf (eftersom vi ändrat plats och datum)
– Boka in provfotografering med bröllopsfotograf (i paketet vi valt ingår en fotografering i sommar, så kul!)

Vid sidan av detta letar jag flera gånger i veckan efter inspiration som jag antingen skriver upp som idéer i vårt gemensamma Google doc eller med bild i en presentation där allt det visuella hamnar. Pinterest i all ära, men jag gillar att ha det lokalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *