▹ Bröllop

Bröllopslokal, discgolf och grillat

Imorse hade vi planerat att sova ut, men jag vaknade vid 7 och kunde inte riktigt somna om. 45 min senare tog jag hand om tvätten efter att ha förhandlat mig till att Jocke då skulle kliva upp vid halv nio, hehe. Det blir ljust så tidigt – och det är underbart – men det gör ju att jag vaknar tidigare än tänkt med.

Sedan åkte vi faktiskt och tittade på en bröllopslokal! Vi gillade den men den saknar en del saker vi gärna har. Ungefär så här:

Fördel: Tillgång till lokalen tors-sön (om bröllopet är en lördag) m a o mycket tid till att dekorera och fixa.
Fördel: Egen mat och dryck tillåts och det finns STORA möjligheter att förvara detta samt en gigantisk bar!
Fördel: Massor av olika drinkglas finns samt tallrikar och bestick, bord och stolar. Skönt att slippa hyra.
Fördel: Städpersonal går att hyra in.
Fördel: Finns både en bar och en stor grillplats utomhus som vi kan vara kreativa med.
Fördel: Fem toaletter! Bara en sån sak, haha.

Nackdel: Det är en lada… Vi kan förvisso smycka om den rejält, men lada har vi från börjat sagt absolut NEJ till eftersom vi inte önskar ett lantligt tema på vårt bröllop.
Nackdel: Det är en bit ut och det finns inga klockrena transporter (taxi funkar givetvis).
Nackdel: Lokalen ligger inte nära vatten, något vi egentligen skulle önska…
Nackdel: Vi måste själva ombesörja serveringspersonal och barpersonal.
Nackdel: Finns risk att lokalen är lite väl mörk och att det inte finns en självklar plats för vårt honnörsbord att stå där vi kan ha ”uppsikt” över alla härliga gäster.

Efteråt spelade mamma, Per, Jocke och jag discgolf! Haha, har hela tiden trott att det heter discogolf?! Det var första gången för mig och Jocke, men mamma och Per spelar regelbundet – och jag blev imponerad över hur proffsiga de var. Själv kastade jag discen (?) lite överallt, men blev bättre för varje hål och avslutade med att gå i mål från ett längre avstånd och således vinna över Jocke. Det som räknas. 😉

Resten av dagen solade vi, åt godis, drack cavasangria och badade. Eller, jag doppade mig snabbt i en sekund, men resterande familjemedlemmar badade.

Vi fick GT-glas från Riedel i förlovningspresent med. ♥

Några timmar senare åt vi middag på terrassen, så gott med grillade räkor. Mmm. De bjöd på en champagne som de haft lagrad i flera år, trist att det var just jag som körde idag och fick nöja mig med en mun. Nästa gång!

Här satt vi i flera timmar och snackade om allt möjligt innan jag sa att nu vill jag faktiskt hem och kolla serier, hehe… Jag är så galet trött, så ska göra mig i ordning och lägga mig i sängen nu. Nackdelen när man vaknar kl 7!

4 kommentarer

 • Elinor

  Thowe det känns som att du är så duktig på privatekonomi och spara pengar! Ge oss några enkla tips hur man blir en bra vardagssparare.

  • thowe

   Åh, jag hade ju två grymma inlägg om just ekonomi i min gamla blogg… Ska se om jag kan leta upp dom och posta igen 🙂

 • Bea

  Hej!

  Är ute och letar bröllopslokal låter som ni besökt en som skulle kunna vara väldigt intressant för oss, får man fråga vart ni var någonstans? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *