▹ Bröllop

Bröllop 2022 – och elegant citybröllop

Nu har vi, lite i smyg, tagit upp bröllopsplaneringen igen. Vi gick länge och väntade på en slags trestegslösning för att få till vårt destinationsbröllop men nu har vi faktiskt landat i att gifta oss på hemmaplan. Och det känns så himla bra och KUL!

Det känns som att jag har gått igenom alla bröllopslokaler Sverige har att erbjuda. Till och med de platser som inte är välkända bröllopslokaler, men med lite fantasi kan man få till det ändå. Jag och Jocke har ändrat oss och ändrat oss igen, flera gånger om. Vi har pratat om att viga oss på en båt, i stadshuset, i Skärgården, på ett hotell, på en takterrass, i en elegant lada, vid vattnet. Vi har pratat om att slopa det traditionella upplägget ett bröllop har och istället bara ha en fet fest. Slopa alla tal, skippa en sittande trerättersmiddag. Gifta oss på vintern och tänka om helt. Hyra en villa via AirBnb eller varför inte en gigantisk stuga långt norrut? Det har varit många svängar, definitivt!

Vi har också bestämt oss för att minska vår bröllopsbudget och lägga pengar på nästa boende istället, husdrömmarna har aldrig varit så nära! Eller okej, radhusdrömmarna – haha. Låt oss vara ärliga!

Jag tror vi har blivit lite smittade av att många i vår närhet har sagt saker i stil med: ”det är mycket pengar, men det är verkligen värt det, man gifter sig bara en gång!”. Så visst har det tagit emot att istället lägga en del av budgeten på hus och inte på vårt drömbröllop.

Men jag tror det vi har planerat kommer bli hur bra som helst, det med. Jag håller på det ett tag, vi har ju faktiskt inte skrivit på eller betalat handpenningen (än). Så vad som helst kan ju faktiskt hända…

Här är ett bröllop jag fastnat totalt för. Paret skulle gifta sig 2020 men som många andra fick de tänka om. Ett mindre, men otroligt elegant och sofistikerat bröllop fick de. Se bilderna nedan. Jag är mållös – så otroligt vackert. Det var efter jag hittade det här reportaget som jag började skissa på ett citybröllop… Här kan ni läsa mer!

Chique City Wedding
J . A N D R E A T T A Dress
Chique City Wedding
Chique City Wedding
Chique City Wedding

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *