▹ Vår lägenhet

Projekt fixa terrasser – påbörjat!

Igår när Jocke och jag gick till matbutiken senare på kvällen sa vi båda att ingen av oss hade kunnat ana hur långt vi har kommit på bara två helger. Förra helgen var jag lite stressad över att hinna klart inför vårvärmen, men det vi har hunnit med den sista tiden har verkligen fört oss närmare målet. Sen är det ju ingenting som har landat i knät på oss, det är konstigt nog en kommentar jag kan få ibland. Att jobbchanser bara landar i knät på mig, att saker ”löser sig så enkelt” för mig osv. Eh, om det ändå vore så väl. 🙂

Igår gick vi i alla fall upp tidigt och åt en stor frukost innan vi åkte iväg till macken för att hämta upp ett släp. Mot Stockholms Auktionsverk där vi skulle möta upp ett par från Västerås som kom med en gigantisk dynbox som vi köpt på Blocket tidigare i veckan.

Vi åkte tillbaka till Täby med den innan vi åkte vidare. Kolla vilken pjäs! Vi behöver en så stor box med tanke på att vi så småningom kommer ha dynor för ett helt fotbollslag, men ändå. Ställde den utanför vår dörr högst upp, där är det bara vi och vår granne som bor så det var inga problem.

Sedan brände vi iväg mot Knivsta/Uppsala till ett par som bodde ute i skogen. Där skulle vi nämligen hämta upp två hemmabyggda soffor som vi också hittat på Blocket. Riktigt härligt par som bjöd in oss till att kika i deras hus som de byggt själv, men vi hade bråttom tillbaka till stan och fick avböja.

I Täby stod nämligen mamma och Per och väntade. De hade med sig en gigantisk växt/träd som vi också köpt på Blocket tidigare i veckan och som de hade hämtat upp då säljaren bodde i Upplands-Bro.

Nu skulle vi alltså få upp sofforna. Medan Jocke lämnade släpet kämpade Per och jag med att få upp de tunga träsofforna. Var lite orolig för ryggen men den senaste tiden har min rygg varit riktigt, riktigt bra och jag bar sofforna genom att gå ner i ett riktigt djupt läge och PRESSA upp soffan med hjälp av rumpan. Så man SKA göra, men som jag varit för svag för innan. Kändes magiskt att klara av det. Var dock lite tajt i hissen, som ni ser…

Vi bar ut sofforna på terrassen och medan Jocke och Per höll på med dynboxen fixade jag och mamma fika. Frozen snickers, delicatobollar, mörk choklad och jordgubbar. Och kaffe såklart!

Dynboxen visade sig vara för stor för att kunna få ut på vår terrass så killarna fick skruva isär den innan det gick vägen.

Och nu, nu är sofforna, dynboxen och blomman på plats! Här ska vi äta frukost, njuta av förmiddagssolen och umgås med vänner. Det saknas ett bord, en matta och lite textiler såklart men det kommer med värmen.

På kvällen gjorde jag räktacos och njöt av att bo där vi bor. Har ju varit lite ambivalent kring hur jag känner för att inte bo i stan längre men ju närmare våren vi kommer desto mer säker blir jag på att det här är det absolut rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *