▹ Vår lägenhet

Hur vi planerar att inreda terrasserna

Känner att jag har varit lite orättvis mot min pojkvän de senaste dagarna… I lördags var vi nämligen på ”inspirationsjakt” alternativt ”köpa utemöbler på loppis”-jakt. Vi hade en ganska klar syn av vad vi var ute efter, i vilken prisklass osv.

Jag vill gärna att saker ska gå fort. Inga krusiduller. Tycker det mesta folk har beslutsångest över är onödigt och anser att få saker är värda att fundera dubbelt på innan man köper/väljer. Jag lyssnar på magkänslan och det blir i 9 fall av 10 rätt.

Där är Jocke och jag olika. Han vill låta det landa först, känna in på ett annat sätt, begrunda och ha X antal variabler som gör att han känner att han har genomfört ett bra köp.

Klassisk scen i helgen: Jocke ville gå i möbelbutiker för att få lite inspiration till utemöbler, jag tyckte det var onödigt eftersom 1. vi vet vad vi är ute efter 2. jag tycker det är sjukt trist att bara åka runt i BUTIKER och titta på bord och stolar. Så tillslut blir jag onödigt irriterad och frustrerad, undrar varför det ska TA SÅN TID för oss att bara fatta ett beslut kring dessa möbler. Medan Jocke undrar varför vi 1. måste stressa när det är typ 3 april och 2) vill se till att det vi köper ändå är genomtänkt gällande pris och utseende.

Men vi åkte hem, mätte några fler ytor och tro det eller ej men framåt kvällen hade vi både matta, ett matbord och sex matstolar på kvällsterrassen! OCH vi är fortfarande tillsammans. Hehe.

Det här är mäklarens bild från kvällsterrassen. Vi har matbordet här närmast, precis som förra ägaren. Längst bort på terrassen har vi numera en gigantiskt loungesoffa. Jocke och Fredde tog på sig jobbet och åkte hela vägen till Norrköping för att hämta hem den + en fåtölj i konstrotting i söndags. Var iväg på annat inne i stan men blev SÅ glad när jag kom hem och såg den stå där, kan knappt bärga mig till värmen kommer och vi kommer hänga här!!

Just det, grill då? Vi var och kikade på grillar i lördags med. Vi, eller mest jag, har ju varit inne på en Weber ganska länge nu. Fick en ögonöppnare för Broil King och skapade ett Excelark där jag jämförde fyra olika modeller som vi sedan ska åka och känna på. Men i lördags tänkte vi om lite grann. Vår förra grill var en begagnad pjäs för 500 riksdaler, inget särskilt märke vad jag såg. Och den fungerade alldeles utmärkt. Ingenting har förändrats i våra grillvanor, men nu ska vi plötsligt tjacka grill för 16k? Nej men snälla… Så vi tänkte om och nu kommer vi INTE köpa en Weber (min plånbok tackar mig) utan snarare en grill i mellanprisklassen. Och den grillen kommer stå mellan matbordet och soffan på kvällsterrassen, vid sidan av ett litet avlastningsbord där vi kan ha krukor med färska kryddor på, fat för den grillade maten osv… Ser SÅ mycket fram emot vår och sommar här i Täby!


Så här ser ”morgonterrassen” ut. Längst bort till vänster på den översta bilden är vårt sovrum. Där planerar vi att ställa ett mindre, runt bord med stolar runt. Den här terrassen badar nämligen i sol från morgon till cirka 14.00, så jag vill både kunna äta frukost och lunch här. Till höger på den nedre bilden är vardagsrummet. Där kommer vi troligtvis att ha ytterligare en loungesoffa, men en lite mindre. Och i mitten på terrassen kommer vi förvara en dynbox (som vi har lagt handpenning på och ska hämta om ett par dagar!) samt två solstolar.

Så om jag ska knyta an till vad jag skrev i början av inlägget så kan jag inte riktigt stå för att vi är så himla olika när det gäller att ta snabba beslut längre… På bara två dagar har vi skaffat en soffa, ett matbord, matstolar, matta, en väntande dynbox och vem vet till helgen, kanske t o m en grill(!). Nu får värmen mer än gärna komma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *