▹ Hus

Ska vi renovera?

Imorse vaknade jag vid 04:30 och var på strålande humör – jag hade precis avslutat en dröm om huset, haha. Somnade givetvis om, men visst är det många hustankar i huvudet just nu. Bland annat hur vi ska göra det till vårt.

Huset vi köpt (kan fortfarande inte riktigt tro det?!) är drygt 20 år gammalt och hade ett utmärkt besiktningsprotokoll, så det finns inget direkt behov för oss att slita upp allt. Men några förändringar vill vi göra, så vi kallar det för minirenovering.

Bland annat vill vi slipa golvet, precis som vi gjorde när vi flyttade in i lägenheten. Både Jocke och jag föredrar en kallare ton på golvet och med tanke på hur huset ser ut i övrigt kommer vi gå mot en vitare ton snarare än en kall mörkbrun.

Vi vill också måla en fondvägg som går in i trappan i vardagsrummet, vilket jag vet låter otroligt 90-tal. Men vi såg ett grannhus göra så och det var så fint, så vi ska testa. Samtliga rum på övervåningen är tapetserade så där ska vi måla färg i allrummet, vårt sovrum, barnrummet och i kontoret. EEEK! KUL! Vi hade ju planer på att måla sovrummen i lägenheten med men tänkte att vi tar upp planerna igen när vi flyttat in. Men det gör man ju sällan (aldrig)… Så småningom vill vi även sätta färg på köksluckorna och kaklet, men det är en lägre prioritering. Men just nu tar vi in offerter och hoppas att någon kan lösa golv + väggar på 8 arbetsdagar… Vi har dock en nödplan där vi sover i vardagsrummet i ett par dagar, så på något sätt kommer det gå.

Så svårt att försöka välja rätt färg när vi bara kan se den på papper och inte i huset där ljuset faller på olika sätt. Men å andra sidan – blir det helt åt skogen får vi väl måla om. Inte svårare än så.

Vi båda har blå som favoritfärg så blått kommer det absolut att bli. Sen vill vi få in varmare kulörer med, jag ser gärna någon rosa-röd variant men tycker det finns en utmaning i att det inte ska bli för skrikigt. Kanske får rosa/röd komma i detaljer eller i en möbel istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *