▹ Hus

Sålt lägenheten, köpt hus(!) och Trello-räddaren

På elva dagar kan det hända en hel del…

Efter vår visning på mors dag dröjde det två dagar innan vi var i förhandling med ett par som verkligen gillade vår lägenhet. Det gick snabbt och ytterligare två dagar senare var kontraktet påskrivet. Där och då befann jag mig i någon vemodig glädje och ska jag vara helt ärlig med er började jag till och med gråta (känslosam, jo tack) när Jocke sa att paret accepterade det pris vi ville sälja för. Plötsligt blev det på riktigt, att vi skulle lämna vårt hem som vi stormtrivts i och inte alls trodde vi skulle flytta ut ur så här tidigt. Jag visste att det var rätt beslut, men det betyder såklart inte att känslorna alltid hänger med.

Vi fick fyra månader på oss att hitta nytt och vi började leta direkt. I torsdags var vi på två visningar och vi kände ganska snabbt, bägge två, att det ena huset var helt rätt för oss.

Här hade vi precis varit på visningen av VÅRT HUS (så pirrigt)

Vi körde en budstrategi och ärligt talat vet jag inte hur mycket man kan påverka om man ändå har bestämt sig för att lägga upp till en viss summa. Det är klart att om man lägger 400′ i ett bud och personen man budar mot hade sitt maxtak vid 150′ så lägger man 250′ i ”onödan”, men jag tror inte på att man kan ”skrämma iväg” eller ”trötta ut” andra budgivare för att man lägger ett högt eller lågt bud. Vill man ha ett objekt vill man väl ha det, liksom. Sen kan man ju ha tur att motbudaren samtidigt budar på ett annat objekt och hinner vinna den budgivningen innan den andra är slut. Men det är många ifs and buts.

Jaja, i måndags vann vi i alla fall budgivningen och vi signerade kontraktet under lunchen. VI HAR KÖPT HUS!! Elva dagar efter att vi sålt vår lägenhet hade vi köpt hus. Det trodde vi aldrig.

Jag är ju vän av ordning och planering, det vet ni som känner mig. Genast satte jag upp en Trellotavla för att organisera allt vi behövde göra innan utträde och inflytt. Vi, eller kanske jag, förstod ganska snabbt att vi inte har så mycket tid som vi tror. Framförallt att det är många förändringar som sker och bara förändringar i SIG är ju stressigt.

I juli har vi ett distansbröllop, i augusti ska vi nämligen skola in Frans (nu behövde vi ju få plats på en ny!), Jocke börjar jobba och jag… Ja, det sker något nytt för mig med. I september är Jocke iväg en helg, vi ska på ytterligare ett distansbröllop och sedan flyttar vi. Så att vi redan nu börjar planera när och hur vi ska göra vad, det kommer vi absolut ha igen när det börjar närma sig.

Nu känns det inte alls lika, eller ens alls, vemodigt att flytta ut ur lägenheten. Jag trodde nog inte att vi skulle hitta ett hus som vi känner oss så nöjda med, utan var nog inställd på att det skulle vara något som skavde. Hus är ju en rätt komplicerad affär. Men hur jag än vänder och vrider på det känns det RÄTT och vi har redan massor av tankar och idéer för framtiden. Tänk att här ska vi ROTA OSS PÅ RIKTIGT!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *