▹ Övrigt

Veckolista 23

Veckans träning:
Mycket cykel och fokus på rumpa, ländrygg och mage. När jag cyklar känner jag inte av benet och eftersom jag får ont av promenader är cykling den motion jag får. Rumpa, ländrygg och mage är muskler jag stärker för att inte ha ont.

Veckans Frans:
Den här veckan är det sömnen jag vill lyfta. Som med ALLT när det kommer till bebisar så ändras saker hela tiden. Men just sömnen har jag stark framtidstro för. En kväll la jag ner honom i hans spjälsäng och la mig bredvid i vår säng för att natta honom. Jag tyckte inte han verkade komma till ro av min ljuva stämma och mjuka hand på ryggen så jag testade att säga god att och gå därifrån. En minut senare sov han, haha. Självklart är det inte bara såna drömnattningar, en kväll höll jag på med olika nattningssätt i 1,5 timme utan framsteg. När han väl sov så sov han oroligt resten av natten och jag var drettrött dagen efter. Men jag tänker att om han en gång har sovit bra så kommer han göra det igen!

Veckans benuppdatering:
Jo men det är bättre än förra veckan, även om det inte är BRA ännu. Benet gör fortfarande lika ont, men jag har börjat äta smärtstillande nu vilket gör mitt liv mycket lättare. Ska truga på att få en tid till röntgen när jag är på VC nästa vecka.

Veckans bästa:
Att jag känner mig tryggare med Frans för varje vecka som går. Eftersom jag upplevde första tiden som… otroligt jobbig, så har den känslan fastnat hos mig. Fastän han är en helt annan bebis nu än då. Jag utmanar mig själv på olika sätt nu, som att våga ta med honom i centrum när han är vaken eller så, hehe. Gick en kort sväng med honom själv och köpte glass som jag sedan åt i solen medan han ”lekte” i vagnen. Föräldraledighet on point!

Veckans roligaste aktivitet:
Jo men flera saker faktiskt! I fredags träffade Frans och jag Janneke och hennes Wera. Jag vet inte HUR mycket vi har skrivit på insta-DM om livet som nybliven mamma med ALLT vad det innebär (hehe), så det var sjukt mysigt att ses på riktigt nu. Jag har också kunnat träna igen vilket känns mycket skönt. Och igår var jag iväg på en timmes massage igen, magiskt.

Veckans orosmoln:
En nära släktings hälsa. Och för egen del; smärtan i min kropp. Och amningen. Jag funderar på att börja delamma (har nog sagt det i 3 månader lol), men drar mig för det av olika anledningar. Bland annat känns det konstigt att ge honom komjölk (som ersättning består av), eftersom jag tycker det är snuskigt… Skäms nästan när jag säger det. Jag vet att ersättning är super och att det är viktigt att jag som mamma mår bra för att mitt barn ska må bra. Men det tar emot.

Veckans fundering:
Coronavänligt dop – och om jag ska fira min 30-årsdag i förskott utomhus eller i efterskott inomhus i höst…

Amanda o Jakobs lilla valp Leo <3

Veckans drink (på mitt instagramkonto @thoweblandardrinkar):
Gin & Tonic med syrensirap! Länk här!

Detta längtar jag till under nästa vecka:
Träffa min kiropraktor och få hjälp med benet. Gå till gymmet och få egentid + stärka kroppen. Förhoppningsvis träffa Janneke och Wera. Pappas familj kommer hit på lunch utomhus. Tjejmiddag utomhus. Frans blir 4 mån och vi ska till BVC för mäta + väga, och han ska få smaka mat för första gången! Jag har bestämt mig och vill inte köra BLW utan vi kommer ge honom lite käk redan nu.

Aw med Frans farmor o farfar – så här ser det ut med spädbarn, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *