▹ Övrigt

Vägen till halvmaran

För några månader sedan satte jag och Jocke upp ett gemensamt mål. Han skulle springa marathon under 2019 och jag skulle springa halvmaran. För min del infann sig aldrig riktigt motivationen. Ville gärna kunna säga att jag har sprungit halvmaran, men 2.1 mil i Stockholms innerstad skulle jag lika gärna kunna springa ”när som helst”. Och alltid när det är såna förutsättningar så tappar jag motivationen ganska omgående.

Men så satt vi hemma hos mamma och Per i vintras och på något vänster började vi snacka marathonlopp utomlands. Att kombinera en weekend utomlands med ett marathonlopp är precis vad som skulle motivera mig till att börja löpträna med allt vad det innebär för en sån som jag.

I oktober är det nämligen Lissabon Marathon OCH Lissabon Halvmarathon under samma dag. Det är ganska ovanligt har jag förstått det som. Men toppen för vår del! Då kan Jocke springa hela och jag halva.

Men i och med att jag inte har kunnat springa på rätt länge och stött på patrull här och där så har vi inte bestämt oss till 100%. Eller Jocke kommer nog springa en mara oavsett, men det är inte givet att det blir i Portugal. Jag har börjat löpträna utifrån ett träningsprogram, jag har med mig min kiropraktor på vägen och i övrig träning så kör jag nästan uteslutande kompletterande styrka för löpning. Sjukt kul är det hittills och det har gått över förväntan.

Vi sa att jag kör löpprogrammet i ett par veckor och om jag känner mig hel och frisk i slutet av mars (när early bird-erbjudandet går ut) så kommer vi köpa biljetter till loppen (!). Håll tummarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *