▹ Övrigt

Vad göra i karantän? 15 tips för en roligare vardag

God morgon på er! Vad sysselsätter ni er med i dessa tider, med Corona och hårdare restriktioner? Jag vet att rubriken är lite hård, men det är en slags karantän vi behöver förhålla oss till just nu. Det är inte konstigt om tålamodet sinar och rastlösheten kickar in; vad tusan ska vi göra idag? Här kommer några tips som förhoppningsvis gör dessa veckor lättare och roligare för dig!

15 tips att sysselsätta sig med under strikta Coronarestriktioner

Baka! Sysselsätt dig med ett enklare recept eller kör en rejäl skapelse som tar flera timmar. Googla fram olika sätt att rulla kanelbullar, testa dig fram med olika toppings på kladdkakan eller försök göra om ett originalrecept till en nyttigare variant. Har du inte allt du behöver hemma? Handla online och se till att du får med dig resten av veckans måltider i matkassen samtidigt.

På samma spår: testa nya maträtter. Gärna maträtter som är lite avancerade och tar längre tid.

Träna utomhus. När vi rör på oss och får ökad puls skapas endorfiner som vi mår bra av. Gå en rask promenad mitt på dagen, kör ett yogapass på youtube, gör några sprintar i en backe, gör en utmaning varje dag.

Få orgasm. De flesta vet att en orgasm ger oss en kick av lycka och tillfredsställelse. Har du ingen att ligga med så ligg med dig själv. Enjoy.

Pyssla! Gå igenom ditt hem och se vad du har som känns okej att göra om. Om du inte redan har en gedigen pyssellåda (skulle tro att de flesta inte har porslinsfärg hemma, annars är mitt tips här en rolig aktivitet!) så sätt dig och gör kreativa gratulationskort till kommande födelsedagar. Hur mysigt att få ett egengjort grattiskort istället för ett köpt?

Skriv dagbok. Nu känns det avlägset, men det kommer en tid när den här pandemin är förbi. Då kan det vara intressant att läsa om sina tankar under den här tiden och särskilt vad du just saknar. Jag tänker att det kan bli ett uppvaknande om man har börjat ta saker som socialt umgänge, resor och smittfri kollektivtrafik för givet.

Välj ett ämne och nörda ner dig. Kan svampar bli din nya hobby? Konspirationsteorier? Kanske är du ovetandes ett fan av valutakryptering? Läs på och nörda ner dig rejält. Ett garanterat bra samtalsämne vid nästa fest (när det nu blir).

Plöj en serie! Kolla igenom OC igen, sträckkolla en lökig Netflix-serie med tio säsonger eller gå loss på dokumentärer på SVT.

Utnyttja solljuset. Gå en promenad mitt på dagen. Eller sätt dig på balkongen om du har en. Men få lite dagsljus på dig.

Börja sticka! Googla fram hur du gör om du är nybörjare och fixa årets julklapp i form av en halsduk resan nu.

Organisera din mobil. Gå igenom dina tusental av foton och radera alla dåliga bilder, lägg in i mappar och säkerhetskopiera dem. Jag gör Google Foto!

Hitta en intressant podcast och lyssna på varje dag. Gärna en om positivt tänkande eller personlig utveckling. Mord, orättvisor och naturkatastrofer tycker i alla fall jag är lite väl jobbigt just nu. Kan vara skönt att ha något annat i tankarna för en stund. Min favorit just nu är Johannes Hansen.

Skriv en lista av allt du saknar och som du inte kommer ta för givet efter den här tiden. Något att plocka fram om ett tag och påminna sig själv om.

På samma ämne: skriv ner de få positiva saker som finns. I och med Corona har i all fall min FOMO sänkts och eftersom jag inte är ute på aktiviteter hela tiden har jag inte spenderat lika mycket pengar som jag skulle ha gjort annars. Vad är dina positiva aspekter?

Rensa garderoben, köket och förrådet och SÄLJ! Jag har sålt av flera saker, främst på Facebook Marketplace, och ställt ut dem i en påse utanför vår dörr. Köparen hämtar påsen, swishar och vi ses inte ens. Garanterat coronavänligt och gött med en extra slant i fickan.

Vad är dina tips?

2 kommentarer

  1. Jag signade upp för 7 dagars gratis provträning med Nordic Wellness online och försöker köra ett pass om dagen. När min period är slut får min man signa upp hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *