Kategorier
▹ Övrigt

UNPOPULAR OPINIONS

En bloggtrend som jag sett har seglat upp den senaste tiden är ”unpopular opinions”, alltså åsikter man har som kan anses vara kontroversiella. Jag tycker sånt här är kul, det har varit en grej på Twitter länge och jag älskar att läsa såna trådar och både förundras över – och helt klart hålla med – människors åsikter. Jag hoppar på!

1. Långa, spetsiga naglar

Jag förstår att det här är en slags konst för många och att det krävs en duktig nagelperson för att kunna bygga såna här naglar. Men personligen förstår jag inte hur man klarar av vardagen med dessa, haha. Hur lagar man mat, torkar sig på toaletten, sätter i linser (?!) eller vad händer om man tappar något på golvet som man måste ta upp?! Dessutom tänker jag bara på alla bakterier som gömmer sig där under, huu…

2. Lägga upp en selfie + skriva en sorgsen text till

Det här händer titt som tätt i sociala medier. En begravning, katten dör, ett flygplan kraschar, ett självmordsdåd någonstans i världen. Då visar många sina sympatier med att lägga upp en ”känslosam” selfie + en sorgsen text till. Nej det här förstår jag verkligen inte varför man gör…

3. Hundar som trampar och dreglar som tokiga

Hehe, okej, nu kommer jag bli så hatad känner jag. Men jag får panik av att se en hund stå bredvid någon som äter, samtidigt som hunden typ trampar med tassarna och dreglar i förbannelse. Jag blir så äcklad av detta, hur gullig hunden än är i övriga fall. Vet att många tycker det här är SÅ gulligt men jag blir bara… nej.

4. Vuxna som inte sätter gränser offentligt

Okej, har jag inte blivit hatad än så blir jag det nu. Så här – jag förstår att barn gör som de vill. Hundra procent. Det jag tycker är fel är att en del föräldrar verkar vara helt likgiltiga när deras barn gör fel eller beter sig illa offentligt. Om barnet går runt och skriker, springer omkring på restaurangen, slår en medresenär (?!) osv då förväntar jag mig att den vuxna säger till barnet. Hur ska det annars förstå vad som är rätt och inte?

5. Idrotts- och kulturminister

Förstår inte alls varför en minister bär ansvar för både idrott och kultur. Tycker dessa två förtjänar att vara egna separata ansvarsområden och tycker ärligt talat att det här bara visar hur lite man prioriterar båda.

6. Babyshowers utan gränser

Babyshowers överlag har jag inget att säga till om, däremot förstår jag inte grejen med att bjuda på en tårta som ser ut som ett kvinnligt underliv med en bebis halvvägs ut och blod runt omkring. Eller när det ligger en handfull blöjor med chokladpudding i på bordet. Haha alltså wtf, nej så äckligt!

7. Fysisk träning ska vara ett måste i skolan

Jag vet att många starkt avskydde idrotten i skolan, vilket är så synd. Många elever tycker det är jobbigt att duscha framför andra, lagindelning ger ångest och under lagidrotter är det många som inte ens får röra bollen en gång.

Jag tycker ändå att fysisk träning ska vara ett måste i skolan, men att det ska vara individanpassat. Hur bra vore det om det fanns resurser att erbjuda olika former av träning och rörelse? Säg 45 minuter varje dag och så får eleverna välja mellan promenad, pingis, fotboll, aerobic, cykel, pokemon go, vad tusan som helst – så länge alla elever rör på sig. Då kommer rörelseglädjen så småningom.

8. Kardemummabullar

Tycker inte alls det är gott. Kanel- och vaniljbullar, mums. Men kardemumma? Det är ju bara… en vetebulle?

Håller ni med eller tycker ni jag är knäpp nu? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *