▹ Övrigt

Tre veckor kvar till julledighet

Imorse vaknade jag till av att Jockes alarm gick igång och att han sedan ställde sig upp för att dra undan gardinerna. När han sa att det var snö ute blev jag som ett barn och studsade upp ur sängen, ställde mig bredvid honom och tittade storögt på grannlandskapet som var täckt av vita snöflingor. Och inte så lite heller! Snön yrde i luften, nästan som om någon hade tagit hit en snökanon. Det är bara att njuta nu i helgen, prognosen visar plusgrader nästa vecka.

Vi båda jobbade hemma; Jocke för att han kände sig sjuk och jag för att jag fortfarande får rejäla sammandragningar av ansträngning. På eftermiddagen gick jag en runda i Täby C för att handla lite julklappar. I år är det ytterst få julklappar som ska köpas in, i båda familjerna kör vi nämligen julklappsleken och klappar köper vi enbart till barnen. Däremot fyller pappa, mamma och Jocke år i december så det blir i alla fall födelsedagspresenter såklart! Trots att jag gick runt ganska långsamt så blev jag helt slut, funderade på om jag skulle sätta mig i provrummet inne på Indiska bara för att vila lite, haha. Hela magen drar ihop sig och jag får såna sjuka sammandragningar. Får höra att jag ska vila och ta det lugnt men jag vet inte hur jag ska kunna vila ÄNNU mer? Jag måste ju kunna gå utan att livmodern retar upp sig!

Hittade nämligen den här godingen som jag dock valde att inte köpa, omlottklänningar funkade super i början av graviditeten men nu är min midja så gott som obefintlig och då är det svårt att få till en bra passform, haha! Just nu tycker jag magen är så mysig, klappar på den hela tiden och jag trivs verkligen med hur den och jag ser ut just nu. Dessutom ligger lillchippen och buffar hela tiden vilket jag såklart älskar. Förutom när han sparkar på kissblåsan…

I övrigt ser jag verkligen fram emot att ta upp stora jullådan i helgen. Jag har börjar lite smått, men jag vill att lägenheten ska se ut som om Nisse-släkten har gått bananas. Nu när jag ska bli mamma har jag funderat lite på vilka traditioner vår lilla familj ska ha och jag vill verkligen att det ska vara pyntat inför varje högtid. Tycker det gör så otroligt mycket för att få rätt känsla inför högtiden, men jag har kanske tyckt att det har varit lite ”onödigt” att pynta massor när det bara varit jag och Jocke. Nu när vi blir tre så kan jag verkligen gå all in utan att ursäkta mig! 😉

Och så här mysigt är det utomhus just nu! Jocke är iväg och köper julmust light och ostbågar, är SÅ sugen på salt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *