▹ Övrigt

Påsklista – 2017 och 2019

När någon säger ”påsk”, tänker jag: 

2017: Slutspel, pappas hemmagjorda snaps, massor av godis, soligt väder och ledighet. Med andra ord: världsklass!

2019: Slutspel, om än inte i samma utsträckning som förr. I år – JA! Men det har inte kunnat tas för givet tidigare, om man säger så. Slutar liksom bry mig när Färjestad åker ut och de senaste åren har det varit… en del besvikelser. I övrigt är detta påsk för mig: borstade gator, ledighet, tunna jackor som man ändå fryser i, äggjakt och familjemys.

Jag firar påsken för att: 

2017: Jag bor i Sverige och det är en högtid, ungefär. Jag gillar påsken eftersom den känns väldigt ”liberal” och har få måsten. Men det är ingen högtid jag nämnvärt bryr mig om eftersom jag inte är troende.

2019: Ja, det är ju samma sak som då. Är fortfarande inte troende, öven om jag följer en del seder, men det har nog snarare med vana än tro att göra.

Det bästa påskgodiset är: 

2017: Jag älskar alla ihåliga chokladkaniner. Men de måste vara den rätta chokladen, inte den torra… Överlag är det billig choklad som går hem här, haha.

2019: Hehe, kaninerna går fortfarande hem hos mig. Nu gillar jag starkt Anthon Bergs lakritschoklad, mums.

Mitt påskpynt ska vara: 

2017: Jag är inte särskilt mycket för påskpynt men ett påskris skulle jag gärna ha hemma. Gult, grått och vitt är färger som fungerar. Inga neonfärgade fjädrar helst.

2019: Har inte planerat att pynta något och har inget påskpynt hemma så vitt jag vet. Kan tänka mig ett tjusigt påskris med vita och smutsgula fjädrar, kanske några pappersägg… Men jag tror inte vi kommer lägga någon energi på pynt i år. Vi får inte besök, så känns onödigt.

Det sämsta med påsken är: 

2017: Finns det något dåligt med påsken? Visst, det ligger litervis med godis i alla hörn men det är ju ens eget val att äta eller inte. 😉

2019: Det skulle vara stressen att hinna med alla familjer och samtidigt känna lugnet och hinna njuta av ledigheten. Som alltid när det gäller högtider. Men vi lyckades förra året, så vem säger att det inte skulle gå?

Det bästa med påsken är: 

2017: Lediga dagar med nära och kära.

2019: Hundra procent samma svar!

Min åsikt om påskhäxor: 

2017: Jag klädde ut mig långt efter att det ansågs vara en ”okej” ålder att göra det i, haha. Påskhäxor får gärna komma och knacka på hos oss och lämna en teckning mot lite godis. Men inga post it-lappar och bus, tack!

2019: Har ingen åsikt? Hoppas det plingar på hemma hos oss. Till Halloween köpte jag massor av godis men det slutade med noll dörrknackningar och att allt godis hamnade i våra magar istället…

Det här är min påsktradition: 

2017: Jag har ingen direkt påsktradition. Med skilda föräldrar brukar det variera från år till år, men de får en dag var kan man säga 🙂

2019: Samma här. Ingen tradition mer än att det brukar alltid bli någon form av äggjakt. Förra året ritade jag en karta till mina syskonbarn och lät dom leta efter sina ägg – det gick hem!

Hur ska du fira påsk i år: 

2017: Skärtorsdagen tillbringas på Yuc med vänner, Långfredagen innehåller tennismatch och middag hos pappa, Påskafton bjuder på äggjakt och middag hos mina svärföräldrar och på Påskdagen är vi hos mamma och äter lunch/middag. På Annandagen ska vi på lägenhetsvisning och så ska jag träffa Amanda och ev. Therese. Bra påsk!

2019: På skärtorsdagen jobbar jag på distans och har förberett en liten överraskning för Jocke. Får skriva mer om den sen. 🙂 På kvällen ska vi faktiskt hänga med samma gäng som vi hängde med för två år sedan, ser jag nu!? Hur sjukt? Kul sammanträffande! På Långfredagen ska jag träffa Elli och prata mediabransch och kommunikation, tjejen tar examen på onsdag nämligen. Och jag minns ju hur det var för mig, aspepp på att rusa in i branschen och visa framfötterna. Så jag ska ge mina bäst tips men är också jättenyfiken på allt som har hänt i hennes liv den senaste tiden! På kvällen är det födelsedagsmiddag för Jockes bror som fyller 22. På Påskafton ska vi nämligen fira Lorenza som fyller 30 år och på Påskdagen ska vi fira hos mamma. På Annandag påsk har jag inga planer än så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *