▹ Övrigt

Nyårsmål 2021

Hej på er,

Jag läste blogginlägget om mina nyårsmål för 2020 för någon dag sedan och det kändes väldigt olustigt att läsa hur peppad jag var inför ett nytt år och samtidigt ha noll aning om vad som väntade. Men vem fasen gjorde det? I blogginlägget skrev jag mer utförligt om varje mål, här nedan har jag kortat ner dem.

Jag tänkte kommentera hur det gick, samt dela med mig av mina nyårsmål inför det nya – här är gamla listan.

Nyårsmål 2020:

 1. Bli stark och smärtfri! Ta hjälp av ett proffs för en grundgenomgång, vilka svagheter har jag som jag behöver fokusera extra på i början? Följt av regelbunden träning, tre gånger i veckan.
  Kommentar: Jag kom ganska snabbt igång med träningen igen efter förlossningen. Den fyllde mig med energi och goda tankar, samtidigt som jag sakta men säkert började stärka upp kroppen igen. Är absolut inte smärtfri, så den punkten finns kvar.
 2. Gå morgonpromenader med barnvagnen. Gå morgonpromenader när vi båda känner oss redo. Inte svårare än så!
  Kommentar: Jag minns när jag skrev denna punkt att jag såg framför mig en ljummen morgon, jag i tights, hoodie, keps och kaffe. En sovande Frans i vagnen. En mils lång promenad varje dag. Det blev inte alls så.
 3. Fira vår förlovningsdag, bara Jocke och jag. Jag tänker mig en tjusig klänning, dyr champagne, god middag, en hotellnatt och SÖMN. Hehe. Men jag tänker också att detta får Jocke ta hand om och ”överraska” mig med. 
  Kommentar: Vi var inte alls redo för att lämna bort Frans när han var tre månader och vi ville inte bo på hotell i o med pandemin. Men vi fick två timmars barnfritt och drack champagne i sängen, så vi firade ändå.
 4. Njuta av våren och sommaren med min lilla familj. Jag ser framför mig att Jocke står vid grillen och jag sitter i soffan och ammar lillen medan kvällssolen värmer. Fy fasen vad mysigt.
  Kommentar: Vet ju hur jag föreställde mig att den här punkten skulle se ut. Och även om jag inte satt och ammade och njöt i vårsolen så njöt jag när jag drack ett glas vin på mina svärföräldrars terrass och Frans flaskmatades av Jocke.
 5. Bjuda hem mina närmaste tjejkompisar på en tjejkväll! Har redan bestämt datum, haha. Tänker mig champagne, någon riktigt god middag och UNN.
  Kommentar: Gud vad jag såg fram emot den här eftermiddagen/kvällen. Den blev inte av m t p pandemin, men jag hoppas på en revansch i vår/sommar.
 6. Leta bröllopsklänning! Boka in provningar med mina brudtärnor i olika butiker.
  Kommentar: Har inte ens frågat mina brudtärnor än, så den här punkten får jag dra ett streck över direkt.
 7. Och överlag planera vårt bröllop! Följa vår bröllopsplanering för 2020, bl.a. boka DJ och boka vigselplats.
  Kommentar. Planera vårt bröllop har vi definitivt gjort, men det blev ju inte lika stressigt eftersom vi har flyttat fram det till 2022.
 8. Köpa mig en ny garderob! Inte en NY kanske, men en del nya plagg. Som en gåva för att jag haft en hyresgäst i magen i 9 månader. <3
  Kommentar: Nja, det har inte direkt funnits ett sug efter en ny garderob eftersom vi mestadels varit hemma.
 9. Se hockey i Karlstad med lillchippen. Mormor får självklart följa med! Tror nämligen att Jocke och grabbens farbror har planer på att ta med grabben till Jönköping, så vi kvinnor måste givetvis lotsa in barnet i rätt förening innan det är försent…
  Kommentar: Av uppenbara skäl blev inte den här punkten av. Antingen nu i vår eller senare i höst.
 10. Fylla 30 och fira med en rejäl fest! Fira min 30-årsdag med vänner och familj.
  Kommentar: Jag är så OTROLIG glad och tacksam över att jag hade möjlighet att fira min födelsedag i somras med ett 30-tal vänner! Då var restriktionerna annorlunda och vi var dessutom utomhus i årets sommarhetta.
 11. Åka längdskidor, gärna också hyra en stuga i Fjällen.Vi får se, det här är verkligen en önskning. Mycket som ska klaffa!
  Kommentar: Nej, det blev inte av heller. Kanske i år?

Mina nyårsmål för 2021:

 1. Bli så bra i benet att jag slutar behöva gå till sjukgymnast och läkare.
 2. Stärka upp kroppen så antal dagar/timmar med smärta minskar rejält.
 3. Göra något roligt minst 1 gång varje vecka.
 4. Köpa hus.
 5. Få starka ben och synliga benmuskler.
 6. Dricka mer champagne.
 7. Efter föräldraledigheten: Öka pensionssparandet.
 8. Efter föräldraledigheten: Köpa aktier för en viss summa varje månad.
 9. Mindre dötid framför tv/mobil.

Förutom den här listan har jag två privata mål samt vikter jag vill ta på gymmet för olika övningar. Jag vill också kunna spricka 3 kilometer utan smärta.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *