▹ Övrigt

Höstkvällarna i september och oktober

De är nog årets mysigaste. Det är fortfarande ljust när man kommer hem från jobbet och när middagen görs i ordning börjar skymningen nalkas. Det går ganska fort den här tiden på året, så när det är dags att duka upp gör man det med fördel ihop med några levande ljus. Och sen kan man bara njuta av lugnet.

Precis som att de ljusa morgnarna i april och de vårvarma dagarna i maj gör sitt för den nedkylda vinterkroppen så är det nästintill magiskt när man kommit över saknaden efter sommarsemester och känner sig i linje med den svala höstluften.

Tycker ni inte att den där listan med ”måsten” har krympt betydligt sedan i somras? Och hur skönt det känns när kroppen efter månader av sociala och alkoholstinna aktiviteter snarare bara vill… landa. Landa i soffan, med en god middag och en serie eller kanske snarare en match på tv. En av de bästa sakerna med hösten är ändå att det är någon form av sport på tv i princip hela tiden. DET är den bästa sortens höst för mig.

Mitt ”grundhumör” är lugnt och harmoniskt den här tiden på året. Så fort jag kommer hem till min borg och får landa, då är jag tillbaka till min grundhumör. Det spelar ingen roll hur stressad jag har varit på jobbet tidigare under dagen. Bara att komma hem och se hur mörkret sakta närmar sig, och med det: lugnet, så är det som att allt och alla andra och saknar ner lite. Och det är så välkommet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *