▹ Övrigt

Frans snart 6 mån(!)

Tiden går. Känns som en mindre evighet sedan vår son kom till världen, samtidigt känns det som igår. Eller ja, kanske inte igår men förra veckan åtminstone… Tidsuppfattningen är väldigt abstrakt sedan vi fick barn, konstaterade Jocke och jag igår.

Vad är nytt? Jo. De senaste nätterna har Frans gått ner till att bara äta 1 gång! Oftast runt 3:30-04-tiden. Vi gör i ordning två flaskor innan vi sover för natten, så har vi en redo som nattmat och den andra som morgonflaska. Oftast vill han ha den runt 7-8. Han kan oftast ligga lite ”själv” när han har vaknat, vi halvsover medan han rullar mellan oss, slår oss i ansiktet (han slår på ALLT just nu, haha), leker med någon leksak eller sina fötter. Han sover fortfarande mellan oss. Vi köpte en stor babysäng då han har växt ur sin bedsidecrib, men vi tyckte inte att det kändes humant att lägga honom där – lol. Sängen är sååå låg och han ligger vid våra fötter. Kändes typ kallt och mörkt och ensamt. Så nu är vi tillbaka på att samsova och det är faktiskt mysigt, även om jag sover sämre. Men min kropp saknar honom fysisk annars. Trodde mammor överdrev eller typ… hittade på, när de beskrev saknaden efter sitt barn så. Men jag kan på riktigt känna att det gör ont i bröstkorgen när han inte varit nära mig på länge. Jaja, när vi alla är redo löser vi sängfrågan.

Hans tredje tand har precis tittat ut och en fjärde är på väg strax under tandköttet. Jäklar vad fort han har fått tänder. De kliar, märker vi, för han vill ha in ALLT i munnen och bita. Går det inte att bita så ruskar han huvudet med saken i munnen.

Han har inte knäckt koden till att krypa än men det är nog på väg. Han kan vrida på sig och krypa bakåt, drar upp höfterna och tar sats med benen men förstår inte hur han ska komma framåt. Så gulligt, haha.

Och nu sitter han!! Vi köpte en bebisstol för några veckor sedan, trodde dock inte att vi skulle börja använda den redan. Så idag var vi förbi Jysk och köpte ett golvskydd att ha under stolen så vi skyddar vitlaseringen mot Frallans käk… Tror inte det är ”bra” att han sitter långa stunder så här i början, eller? Tycker mig ha läst det någonstans. Eftersom han fortfarande är junis på området. Vi försöker ha honom på mage så mycket som möjligt i alla fall…

Apropå mat så är vi rätt dåliga på att ge honom nya smaker. Vill inte att han ska få ont i magen, så istället för att vänja honom får han knappt något alls. Men nu när han sitter tänkte vi testa att ge honom plockmat som han får leka med (och förhoppningsvis smaka på). Målet är att han ska äta det vi äter (eller delar av det) så småningom. Men det finns mycket i föräldrarollen som jag INNAN har sagt att vi ska göra som vi sedan, av olika anledningar, inte gjort så vi får la se hur det går, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *