▹ Familj,  ▹ Övrigt,  Barnmat

En produktiv söndag och grötpinnar till Frans

Idag är en söndag fylld med ”fix”. Känns skönt att vara lite produktiv idag efter gårdagen då jag vaknade med extrem huvudvärk och illamående. Oklart om det var hormonell huvudvärk eller migrän? Fick nämligen samma typ av huvudvärk på Yxlan förra veckan, dagen efter att jag druckit 2-3 glas sangria. I fredags drack jag 2 små glas rödvin… Har läst att rödvin är en klassisk migrän-trigger, så det kanske är det. Usch vad trist i så fall? Igår låg jag i sängen halva dagen innan vi tog oss ut på en kort promenad, jag i solglasögon och med hasande ben – haha. Fy vad jag avskyr huvudvärk. Missade både Jannekes födelsedagsfirande och Jockes kusinbarns kvällsfirande. Drog i mig 3 (!) Naproxen och sen var jag lagom groggy, men vid 17 gick huvudvärken bort skönt nog. På kvällen åt vi sista maträtten i matkassen vi beställt och sen spelade vi Yatzy med TV:n avstängd. Frans satt och skrattade åt tärningarna, perfekt att han tror vi leker med honom när vi egentligen spelar spel ju, hehe.

Nu ligger Frans och sover sin första nap, håller tummarna för att det är en numera klassisk långsväng. Jocke är ute och åker rullskidor, så jag tänkte planera inför första veckan med Mamma Fitness och även baka grötpinnar till lilleman. Vi märker att han blir mindre och mindre intresserad av att bara svälja mat och vill gärna tugga på det han får. Han har ju ändå typ sju tänder, så förstår om han vill använda dem… Så nu kör vi lite plockmat och hoppas att han gillar det. Häromdagen tänkte jag ge honom ärtor men det slutade faktiskt med att han fick ärtorna i en smaknapp. När det gäller mat är jag rätt nojig, tycker det är obehagligt att han kan sätta i halsen osv. Vi tar det i vår takt, helt enkelt – finns ingen prestige. Btw, här är receptet på grötpinnar jag tänkte testa om någon är nyfiken.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *