▹ Övrigt

En ny rutin?

God morgon på er!

Dags för ett sedvanligt blogginlägg. Det är lördag morgon och jag sitter nedanför vår lägenhet på en blöt bänk och använder min fot till att rulla vagnen som Frans äntligen har somnat i. Alltså – tiden man lägger på att försöka möta sitt barns behov på bästa sätt? Det finns en anledning till att småbarnsföräldrar diskuterar sömn till det yttersta om man säger så.

För cirka två veckor sedan var jag iväg på förmiddagen och behövde ta med mig Frans. Hans rutinmässiga, härliga förmiddagsnap på 1-1,5 timme på terrassen ändrades till en varm biltur. Där han absolut inte sova. Sedan dess har dagssömnen varit katastrofal och de senaste dagarna har han sovit 30-40 min PER DAG. Mängden återhämtning = noll.

Imorse tog jag Frans eftersom Jocke tog hela skriknatten. Frans fick frukost som vanligt men istället för att leka efteråt ville jag testa att natta om honom direkt. En äkta småbarnsmorsa var det här: med smutsiga leggings, fett hår gömt i en mössa, oborstade tänder och osminkat ansikte spatserade vi omkring på de delar av området som har någon form av kullersten. Drog ut vagnen, drog in vagnen, skakade och snurrade runt. På med white noise och hoppas på det bästa.

Tog sin lilla tid men nu har han sovit 30 minuter och ni som också har barn som vägrar sova i perioder – ni vet vilken lättnad jag känner just nu. Det var i nivå av ”nu börjat jag gråta”. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *