▹ Övrigt

Dagsfest på terrassen

För säkert ett halvår sedan (!) pratade jag löst med några tjejkompisar om att styra en dagsfest i sommar, nu när vi har flyttat och har så bra förutsättningar att vara utomhus. Datumet har varit preliminärt men så blev det tillslut bestämt och trots regn- och åskoväder i veckan anlände juni månads varmaste dag lagom till D-Day.

* * *

I fredags åkte Jocke till Motala och jag tillbringade kvällen med att städa lägenheten, flytta över växter från kvällsterrassen till morgonterrassen och piffa inför lördagen. Tycker det är så mysigt att ha lite egentid och få ”piffa” på egen hand, så jag njöt i fulla muggar. Var iväg till Täby C och köpte alltifrån en flytmadrass (så onödigt, men därför så kul?), nya utekuddar, vimplar, sugrör, finare plastglas, snacks, ännu mer toapapper – allt möjligt. Såg typ ut som en packåsna där jag gick med min feta Rusta-påse på axeln och flera påsar i händerna, haha.

Vaknade tidigt på lördagen och såg att Jocke hade smsat och dragit iväg vid 04:16. Han skulle cykla Vätternrundan för första gången och jag var lite nervös, har en bekant som varit med om en riktigt allvarlig cykelolycka och jag var ärligt talat rädd för att det skulle hända Jocke med. Kan ju också säga att när han sedan skickade en bild på blodiga ben typ 9 timmar senare var jag INTE glad på honom… Men det var ”bara” ett sprucket knä som behövde sys och en del skrap- och rivsår över kroppen.

Vid tolv på lördagen kom Amanda och Therese och vi började göra i ordning det sista. Vid ett började tjejerna ramla in och det blev så himla bra ute på terrassen om jag får säga det själv. Det går verkligen att göra stor skillnad med små medel som en matta, små blomvaser (Therese plockade vilda blommor utanför vår lägenhet), några vimplar, islåda, tappkranar osv… Och växter såklart! En del saker kan tänkas vara ”onödigt” som de små uppblåsbara drinkhållarna, men det är precis dessa detaljer som sätter pricken över i:et enligt mig.

Jag gjorde en alkoholfri bål och en med alkohol. Den alkoholfria innehöll flädersaft, schweppes zero tonic och lite citronsaft. Superbasic. Den andra bålen innehöll vitt vin, koncentrerad flädersaft, st germain-likör, schweppes tonic och lite citronsaft. Och massor av stora isbitar såklart!

Här satt vi och drack vin/drinkar, solade och lyssnade på musik. Njöt i fulla muggar av att ha flera av mina tjejkompisar på plats!

Vid tre-tiden flyttade vi över till ”kvällsterrassen” och satte oss där. Jag började grilla och insåg snart att jag hade nog köpt lite för mycket mat… Men HUR svårt är det inte att beräkna mängden mat för ett dussin människor?! Dock, hellre för mycket än för lite. Så win på den ändå.

Vid halv sju-tiden (tror jag..?) gick de sista och jag satte genast igång med att fylla diskmaskinen, dammsuga och plocka i ordning lägenheten. Tog en lååång dusch och var helt slut efteråt. La mig på sängen i säkert tjugo minuter och bara stirrade på telefonen… Men tog mig i kragen, gick till ICA och handlade middag, och inväntade Jocke som var på väg hem.

Senare på kvällen satte vi oss på terrassen igen och spelade yatzy. Jocke den galningen hade cyklat sin första Vätternrunda på 8 timmar och 47 minuter… Hans mål var under 10 timmar. Jag är helt mållös. Så stolt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *