▹ Övrigt

Bloggen lever – och Instagram dör

Ok så har blivit lite mer sugen på att börja blogga igen. Alltså blogga på det sättet jag har gjort sedan urminnestider (hehe) och inte ~jobbmässigt~ eller prestationsbaserat. Utan enbart för att skriva av mig och känna att den här platsen är härlig att vara på.

För mig har skrivandet alltid varit det som lockat mest. Man snackar om att bloggarna är på väg att dö ut, jag tror snarare att det kommer ske en gallring där de skribenter som faktiskt kan fånga och behålla ett intresse hos läsaren är de som kommer överleva. Resterande får hålla sig till andra kanaler där kommunikation sker på annat vis.

Instagram, däremot, har jag börjat tröttna på av flera anledningar och jag spyr på alla captions som just nu trendar i att följa en viss dramaturgisk följd. Man menar att det här är befriande och ärligt, men sanningen är att det är lika utstuderat som att bilden är snyggt tagen. Det är ytterligare något jag gillar med bloggar (de jag läser…) – i en blogg ställs inte lika höga krav på bilderna som det gör i de sociala kanaler där bilden är den huvudsakliga kommunikationen. DET är befriande, om något. Ingen lever ett perfekt liv, men att lägga upp perfekta bilder och hålla på med att förklara i en caption att det egentligen inte alls är så perfekt som på bilden känns faktiskt inte så äkta.

Hur som helst. Blogg 2.0. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *