▹ Övrigt

Årslista 2019

Gjorde du något under år 2019 som du aldrig gjort förut?

Ja, jag började planera mitt egna bröllop. Så häftig känsla, att fundera över hur vi vill viga oss och vilka som ska ha en hedersroll, etc. Sen blev jag ju gravid med, och i det ingår ju TUSEN saker man aldrig gjort förut!

Genomdrev du någon stor förändring?

Ja, den hittills absolut största i mitt liv. Att bestämma oss för att vi var redo för att bli föräldrar var bara det en stor förändring, men givetvis att faktiskt bli gravid – det var stort. Går inte att likna vid något annat, och jag kommer säga samma sak efter att han är född.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2019?

Ingen i min närmaste krets, men flera bekanta. Och ännu fler som väntar! Så mysigt.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Tidigare år var jag väldigt ”datumorienterad”, vilket jag till viss del fortfarande är, men inte alls på samma vis. Jag har två datum som jag kommer minnas:

11 maj, vår förlovningsdag. LOL att jag skrev 12 maj först. Var tvungen att titta i ringen. Men det är ju tidsskillnad, så i Sverige var det 12 maj och i USA var det 11 maj. Dessutom hade vi vår första dejt den 13 maj (2016), så jag snurrar ihop datumen lite, hehe…

Och den 7 juni, när vi plussade.

Dog någon som stod dig nära?

Nej, däremot har det varit flera dödsfall i min närhet under det här året. Människor jag älskar har varit i sorg, det har inte bara varit naturliga dödsfall utan även hemska livsöden. En nackdel med att bli äldre, även om det är ett privilegium, är att man verkligen – på riktigt – inser hur snabbt tiden går, att vi bara har ett liv och i vissa fall förlorar vi människor vi älskar alldeles för tidigt. Det gäller att ta vara på den korta tid vi har.

Vilka länder besökte du?

I våras var Jocke och jag i New York, USA och framåt sommaren reste vi till Torrevieja, Spanien. I oktober besökte vi Jockes mamma i Neuchatel, Schweiz.

Bästa köpet?

Jockes förlovningsring, min iPhone 11 pro, vår barnvagn och alla utemöbler till terrasserna!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

I våras hade jag flera träningsrelaterade framgångar, jag kunde bl.a. löpträna utan att ryggen gjorde ont och jag kunde ta i rejält i höftlyft med stång. Det är alltid en vinst när kroppen fungerar som den ska! Minns särskilt ett tillfälle när jag bara skulle gå en skogspromenad men det slutade med att jag joggade flera kilometer. DET kändes stort!

Saknar du något från år 2019 som du vill ha år 2020?

När jag tittar tillbaka på mitt år så känns det inte som att jag har träffat mina vänner så ofta som jag har önskat. Trots att jag kommer ha en bebis på höften hela nästa år så hoppas jag att det blir ännu mer häng!

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Jag funderade länge på den här frågan. Finns det något jag önskar jag hade gjort mer? Jag har jobbat så mycket med mig själv de senaste åren och i det arbetet ingår det att även vara snäll mot mig själv och mina prestationer. Men jag önskar jag hade rest lite mer. Jag visste ju inte att jag skulle bli gravid i början av sommaren, men hade jag vetat det hade jag velat göra en weekend med Jocke i våras. Bara vi två, en flaska rödvin och fluffiga hotelltäcken.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroa mig, kanske. En del oro har varit relaterad till mitt barns liv och hälsa, en del oro har varit relaterad till människor i min närhet och deras syn på mig.

Bästa boken du läste?

Minns inte, märkligt nog. Skaffade ju bibliotekskort i början av året och hyrde 3-5 böcker varje månad, ofta deckare. När jag blev gravid blev jag så känslig och ville INTE läsa krim utan mer skönlitterärt och gärna förlossningsböcker.

Största musikaliska upptäckten?

Gamla godingar som Carola och Lena Philipsson var en stor del av min festliga vår och försommar, det får ses som en nygammal upptäckt!

Bästa helgen?

Vasaloppshelgen för att den var så vinter-idyllisk. Strålande sol, kallt, snö, massor av rödvin, underställ i en stuga med Jockes familj, osv. Angelas festhelg för att den blev så jävla lyckad och vi alla hade skitkul. Swedish House Mafia på Tele2 – förfesten hos oss följt av en av årets roligaste kvällar. Dansade nonstop och kände mig HÖG på riktigt. Hela påskhelgen! Den inleddes med staycation, pizza i sängen och bubbel. Det var vårsol. Vi umgicks med vänner och det var noll stress med att hänga med familj.

Vad var din största framgång på jobbet 2019?

Att vi lyckades göra en varumärkesförflyttning på tre månader och jag var högst involverad i att den lirade.

Din största framgång på det privata planet?

Så här skrev jag 2016 och jag tyckte det var så fint att jag ville ha med det: ”Men också att jag har vågat släppa in Jocke på ett sätt jag aldrig vågat göra med någon tidigare. Stundtals, dock mer sällan, sköljer ibland en massiv våg av rädsla och tvivel över mig och jag undrar om det går att vara så här lycklig under hela livet. Vi har olika uppväxter som såklart har satt sina spår, men det fina är att jag vågar finna trygghet i honom och inte sluter mig vilket kanske hade varit den naturliga reaktionen. Jag har för första gången vågat öppna upp på riktigt och berätta om mina innersta rädslor.”

Mina största framgångar år 2019 är hur jag känner mig inom mig och att jag står upp mer för mig själv och hur jag känner. När jag började gå till en psykolog för snart tre år sedan kändes min nuvarande livssituation väldigt långt borta och nästan omöjlig att nå. Det är bra att komma ihåg.

Största misstaget?

Att jag köpte så himla många klädesplagg innan jag knappt hade gravidmage med tanken att ”det här kommer jag lätt vilja bära när jag har fått mage”. Eh neeeeej. Det gjorde jag inte.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag hade ett jättefint 2018, så jag vill inte jämföra. Men jag har varit väldigt glad och tacksam i år med. ♥

Vad spenderade du mest pengar på?

LOL bebisgrejer?? Men också terrasserna! Utemöbler, växter, ”pynt”, etc. Samt bagageavgiften och uppgraderingen under New York-resan. 100 % värt dock. (Förutom bagageavgiften…)

Något du önskade dig och fick?

Ja. En ring och ett löfte om att vi ska lova varandra evig kärlek. ♥

Något du önskade dig och inte fick?

Hela önskelistan finns ju här i bloggen. 😉

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Jag blev väckt med frukost och presenter på sängen av Jocke. På jobbet blev jag överraskad av fika + present av mina närmaste kollegor. Efter jobbet sågs Jocke, jag och Jeppe på Le Hibou och drack drinkar ett tag. Framåt kvällen köpte Jocke och jag hämtmat och så gick jag ut på sociala medier med att jag var gravid :)). Mycket bra födelsedag!!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

LOL så svenskt att svara detta men hade det varit perfekt väder sett till vilken årstid det har varit så hade ju livet varit LITE lättare!!

En del relationer hade kunnat vara bättre. Jag saknar vissa vänner, men har också fått fördjupade relationer med andra. ♥

Vad fick dig att må bra?

Att umgås med Jocke och mina vänner. Det viktigaste i livet är verkligen relationer! Jag tycker hösten och vintern är så jobbig, inte bara för mörkret och all snedblåst, utan för att vi överlag är mycket mindre sociala med varandra. Jag ser fram emot en vår med mina vänner.

De bästa nya människorna du träffade?

Jag tag har inte träffat så många nya människor, men är däremot väldigt glad över att jag har umgåtts mer med Michaela, Catha, Malin, Mange, Tschöpen, My och Isabelle för att nämna några ♥

Mest stolt över?

Hur jag har hanterat min graviditet och alla förberedelser inför den stora förändringen att bli mamma och få en extra familjemedlem med allt vad det innebär.

Högsta önskan just nu?

Att förlossningen går alldeles utmärkt, att vår bebis mår bra och att min kropp känns som vanligt så fort som möjligt efteråt.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Haha, allt? Ska fan bli morsa. Det blir intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *