▹ Övrigt

5 mån vaccin och lejonmamma

Igår var vi på BVC för grabbens 5 mån-kontroll (lite tidigare pga sommarbemanning). Han fick två sprutor i låren samtidigt och den här gången gick det betydligt bättre än första gången när han fick två sprutor var för sig. Dessutom blåste barnmorskan såpbubblor så Frans uppmärksamhet avleddes och jag grät heller inte denna gång, hehe. Förra gången fick han lite feber men sov typ hela det dygnet, var mest mysigt att han ville vara nära. Igår kväll fick han feber igen, 39 grader, och var synbart påverkad. Vi avvaktade med att ge Alvedon då vi tänkte att det kanske är bra att hans kropp ”lär sig” att ta hand om feber, men efter någon timme var han betydligt varmare så då gav vi honom oral Alvedon i flaska tillsammans med lite ersättning. Nej USCH vad jobbigt jag tyckte det var att se honom så. Han somnade så fort Jocke nattade honom i vår säng, sen satt vi och tittade på en film – med en paus typ var femte minut för att kolla hans andning i babykameran. Vid ett tillfälle låg han och darrade i olika kroppsdelar och då blev jag såklart orolig. Ville inte väcka honom, men ändå ha honom nära mig. Även om det är feber från ett vaccin så är det ju fortfarande äkta feber, och dessutom är han så liten. Jag gick in flera gånger för att känna på honom, ge honom lite svalka och dryck. Vid ett tillfälle vaknade han till lite lätt och tittade på mig trött. Jag la handen mot hans kind som Jocke alltid gör för att lugna honom, då tog han sin ena hand på min hand och den andra grep han tag i mitt linne med. Sällan jag känt så stor betydelse av att vara hans mamma som där och då, att jag är hans trygghet. Blev helt blödig. Resten av natten var han orolig, yrade massor i sömnen och rörde på sig. Tror inte jag sov särskilt mycket ärligt talat, jag låg väl också och indirekt spejade för att hålla koll på hans mående. Gav honom dryck i sömnen, kände på kroppen, såg till att han var lugn. Framåt morgonkvisten fick han sova på mig istället och jag kände verkligen att jag gör fan vad som helst för den här ungen så länge han mår bra. Skippar sömnen, får ont i kroppen och skiter i lunch för att han går före. Föräldraskapet ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *